• By
Nemovitosti a finance


Spousta peněz

Pro člověka s běžným platem je vlastní bydlení většinou nejdražší věcí, kterou si v životě koupí, a to si ještě musí vzít hypotéku a splácet ji klidně 30 let, protože než dáme dohromady několik milionů včetně úroků, tak to nějakou dobu skutečně trvá a když chceme mít bydlení třeba pro rodinu v blízké době, tak nezbyde nic jiného než si finance zapůjčit.

rodinný dům

Samozřejmě bychom měli mít vše promyšleno, protože budeme muset po sjednanou dobu skutečně muset řádně splácet každý měsíc. Ještě k tomu budeme muset platit všechny náklady za provoz bydlení, kam řadíme všechny energie a třeba opravy, přičemž když zakoupíme starší dům za nižší cenu, tak právě tyto náklady můžou být vyšší. Můžeme je snížit třeba stavebními úpravami, které budou zahrnovat zateplení, ovšem musíte se připravit na to, že budou zapotřebí další finanční prostředky, takže finální částka za nákup, opravy a provoz může být dost vysoká vzhledem k nízké pořizovací ceně.

svítící žárovka

Výroba elektřiny

Jestliže zůstaneme u rodinných domů, tak současné technologie umožňují vyrábět si pro svůj rodinný dům elektřinu pomocí vlastního systému. Nejvýhodnější bývá fotovoltaika. Můžeme si na zahradu umístit i menší větrnou turbínu, ovšem na většině místech se moc nevyplatí, protože u nás zase tolik nefouká. Kdežto míst s dlouhou dobou slunečního svitu je dost a během letních měsíců má Sluníčko dost velkou sílu. Navíc existují i panely, které dosahují slušného výkonu i za trochu horšího počasí.

Dostatečně výkonný systém pro danou nemovitost v teplých letních měsících produkuje přebytek energie, který se dá ukládat do baterie a dodavatelé také umožňují poslat přebytek do sítě a může jej okamžitě spotřebovat někdo, s kým máme domluvené podmínky, díky čemuž se zase zlepšuje návratnost naší investice. Také ji lze výrazně podpořit pomocí dotace fve Jestliže budou použity kvalitní součástky, tak třeba takové panely vydrží ještě dlouho po životnosti.

  • By
Finanční poradce


Povím vám, že vzít si hypotéku tak to není tak úplně jednoduché. Někdy je to vážně složité. Já si říkám, že kdybych já někdy chtěla hypotéku, že bych si to opravdu hodně rozmyslela. Nechtěla bych, abych potom dopadla špatně. A tohle vám píšu hlavně kvůli tomu, že vím o několika lidech, kteří kvůli hypotéce dopadli špatně. Ale za to si mohli sami. Opravdu za to nemůže hypotéka, kterou si vzali? Je logické, že totiž všechny úvěry nebo hypotéky musíte splácet. A když to nebudete splácet, tak potom budete mít problémy. Je logické, že když si něco půjčíte, že to musíte splácet.

Bez peněz nemovitost nekoupíte.

Když to nebudete splácet, tak potom z toho jsou problémy. A také můžete být hodně zadlužení. Zkuste se prvně podívat na webové stránky fahd.cz, kde se dozvíte více informací. Americké nebankovní hypotéky jsou v poslední době opravdu velice oblíbené. Já sama jsem už také nad těmi americkými nebankovními hypotékami přemýšlela. Jenomže mám stále strach. Myslím si, že my potom vypadne nějaký příjem. A to potom dopadá tak, že budu ve finanční tísni. A řeknu vám, že finanční tíseň je opravdu hodně smutná. Někteří lidé finanční tíseň opravdu snáší velice těžce. A to včetně mě.

Na bydlení jsou peníze důležité.

Tak jsem si řekla, že nejlepší by bylo, kdyby lidé si vlastně uvědomili, aby nebyli v tísni, aby si všechno pořádně propočítali. Musí si propočítat, kolik jim zbyde financí, když zaplatí všechny potřebné a nutné poplatky. A to včetně splátky na americkou nebankovní hypotéku. Nebo vlastně na jakoukoliv hypotéku. Ale chtěla bych vám ještě v neposlední řadě říct, že pokud uvažujete o hypotéce, tak se nebojte říct o americkou nebankovní hypotéku. Podle mého názoru neuděláte chybu, když se alespoň zeptáte. Nebo si také můžete vzít finančního poradce. A právě finanční poradce nebo finanční specialista vám vždycky řekne všechno, co budete potřebovat.

  • By
Vsaďte si na výsledek


V naprosté většině případů se lidé věnují sázení na číselné loterie. Je to jednoduché, stačí si jen vybrat kterou vyzkoušíte, vložíte peníze, vyberete čísla a pak už jen čekáte na slosování. Každá trafika nabízí spoustu loterií a také stírací losy, které se rovněž těší velké oblibě. Je jednoduché se vsadit, ale málokdo to dělá s rozumem. Pro mnoho lidí je to jako maják, kdy očekávají že se zázračně vyřeší jejich neutěšená finanční situace. Sázení je ale nutné brát spíše jako zábavu s možností výhry, nikoliv s jistotou výhry.

muž peníze

Číselné loterie se dají hrát už za pár korun, ale i přesto je na nich problém v jedné věci – výsledky jsou čistě věcí náhody, a vy nemáte šanci jakkoliv ovlivnit svoji šanci na výhru. To je možné jen u kurzových sázek. Říkáte si že to není možné? Opak je pravdou, u kurzového sázení můžete ovlivnit to, jak moc se trefě do výsledku přiblížíte.

peníze eura

Jde o to, že kurzové sázky jsou sázkou většinou na sportovní zápas. Pokud se ve sportu trochu vyznáte, znáte historii klubu nebo hráčů, dokážete odhadnout jak si tým bude stát v dalším zápase. Pokud vás začíná zajímat kurzové sázení – tipy a triky vám pomohou naučit se jak správně sázet. Nejde o to bezhlavě sázet jednu sázenku za druhou, ale jde o to sázet chytře. Tak také zvýšíte svoji šanci na výhru.

Každá sázka má svůj kurz, který udává pravděpodobnost výhry pokud vsadíte na výsledek v daném kurzu. Když se trefíte do méně pravděpodobné varianty, vyhrajete o to víc, protože na tento výsledek vsadí mnohem méně lidí. Sázení není složité, ale chce to chvilku se o sázení zajímat, abyste mohli využít všechny tipy a triky ve svůj prospěch a více vyhrávali než prohrávali. Je nutné se naučit sázet tak, aby vás to nestálo moc peněz, a je potřeba myslet na to, že jde stále a pořád především o zábavu, která vám může finančně pomoct.

  • By
Vytáhněte svého nového přítele na Kladně do Barber shopu


Víte, že Kladeňáci neříkají „v Kladně“, ale „na Kladně“? Je to velmi podobné, jako když řeknete „na kladině“. Kladina je gymnastické náčiní, nesmírně působivé, a zejména muži obdivují sličné dívky, co se tu bosky promenádují a předvádí skoky, salta a kotouly. Na Kladně a na kladině se také mohou seznámit dva lidé, co pak spolu zůstanou po celý život, například gymnastka a některý z přihlížejících techniků, kteří gymnastické náčiní instalují, zabezpečují jej na podlahové krytině a vyvažují do roviny.

město Kladno

Seznámení dvou partnerů na kladenském sletišti či ve sportovní hale pak může mít zajímavou dohru. Představte si, že vás ta sličná, půvabná gymnastka vytáhne do města na procházku po pěší zóně, a zavítáte společně do Barber shopu Kladno The Crown Barber Shop, který sídlí nedaleko náměstí Starosty Pavla, jen pár bloků od známého obchodního domu Siréna nebo od kostela sv. Floriána a kašny se slunečními hodinami.

Barber shop

Profesionální barber vám navrhne změnit fazónu a třeba se tu dozvíte, že by vám více slušelo něco jiného, než co nosíte na hlavě. Nezapomeňte, že kadeřníci a holiči jsou svým způsobem umělci, a že se rádi realizují v tom, aby někomu udělali radost, a aby vyjádřili své vlastní schopnosti a dovednosti.

sličná gymnastka

Kadeřníka nebo barbera si můžete představit jako malíře Vincent van Gogha nebo impresionistického velikána Claude Moneta, oba nadaní umělci dokázali výborně pracovat s barvami a tvary a kladenští umělci vám možná předvedou také mistrovské kousky. Ke každému obličeji se hodí jiný sestřih a barvení vlasů přírodními barvami také může leccos změnit do pozitivního směru. A pokud nosíte brýle, něco podobného by vám mohl navrhnout zkušený oční optik, a ten shodou okolností sídlí nedaleko od Barber shopu, v rohovém domě na křižovatce pěší zóny s ulicí Ivana Olbrachta. Vhodný sestřih vlasů, úprava vousů a výběr správných obrouček brýlí dodá vašemu obličeji šmrnc, a o to více se bude vaše gymnastka pak těšit z vaší strany na každý milostný projev.

  • By
Naplánujte ten nejlepší program pro váš svatební den


Svatební den zahrnuje mnoha bodů a vyžaduje mnoho příprav. Kromě hostiny, šatů a místa konání, musíte zajistit také program na celý svatební den. Jak vytvořit svatební program, který zabav vaše hosty a učiní vaši svatbu tím nejlepším dnem na světě?

Časový rozpis

Prvním krokem je uspořádání časového rozpisu. Rozvrhněte si svatební den hodinu po hodině, abyste uspořádali ten nejlepší program. Nezapomeňte do něj zařadit opravdu všechno. Obřad, hostinu, večerní zábavu.

svatba

Místo konání

Než naplánujete časový rozpis, musíte mít místo svatby. Nejenom místo obřadu, ale také i místa, kde se bude odehrávat následná oslava. Záleží také na tom, zda bude svatba venku nebo vevnitř, jelikož každý prostor vám dává úplně nové rozměry možností zábavy.

Zábava

Na každé svatbě by měla být zábava. A tu vám může zajistit někdo, kdo předvede vystoupení. Může se jednat o živou kapelu, taneční vystoupení, komické vystoupení, nebo třeba kouzelníka, který bude předvádět mikromagii.

Svatební hry

Ne každá nevěsta a ženich tyhle věci ocení, ale na většině svateb se odehrávají různé svatební hry, které mají za účel pobavit novomanželé i svatební hosty. Může se jednat o svatební kvíz s botami, svatební bingo, poznávání nevěsty podle nohy, dražba podvazku, svatební tombola a mnoho dalšího. Na internetu najdete spoustu inspirací.

svatební tanec

Hudba

Ke každé svatbě patří tanec a hudba. Hudba by měla odrážet styl novomanželů. Pokud máte rozpočet, můžete si dovolit živou hudbu buď kapelu, nebo zpěvačku či zpěváka. Pokud máte ale rádi mnoho hudebních žánrů a moderní hudbu, možná vám udělá větší službu DJ, který vám zahraje prakticky cokoliv a díky jeho aparatuře bude hudba kvalitní.

Překvapení

Příjemné bude, pokud na svatbě bude i nějaké překvapení. Může to být například taneční vystoupení, které si připraví novomanželé, nebo i ve spolupráci se svědky. Příjemným překvapením může být také ohňostroj na závěr svatby.

  • By
Do you want to move


Have you ever dreamed of International moving – moving to/from Czech Republic? I think you are definitely not the only ones who feel that way. And on top of that, some people wish to move abroad, which of course is not a bad thing at all. Quite the opposite. I think living abroad can just be a form of excitement for some people. And actually, a change in life. For example, someone lives in the Czech Republic all his life but wishes to move abroad. He should not ignore his wish and on the contrary, he should follow his dream that attracts him. There is nothing wrong with that at all. And I think you`ll agree with me too.

s

Moving abroad can be a new beginning

That`s right, you`re right. Moving abroad can be a new beginning for many people. I also moved to another country after 18 years of living in the Czech Republic, and that is Germany. And I certainly don`t regret it, I can tell you that. It was a drastic change for me, but I am completely satisfied, and I can`t imagine living anywhere else. Germany is a wonderful country.

How did I move?

Maybe some of you are wondering how I actually moved. Of course, I didn`t move on my own and alone. For the most part, the moving company that moved my left rear really helped me quite a bit, and I`m really grateful to them for that. If they didn`t move me, I really don`t know what I would do.

s

Which moving company is this?

If you are also considering moving abroad, you will certainly be interested in which company it is. And I`ll give you a tip like this that you`ll definitely appreciate, I bet. This is the company zahranicnistehovani.cz. This company is absolutely luxurious, and I am very grateful for the fact that I know this company and that they moved me. I was pleasantly surprised by their approach, and I will definitely contact them again in the future when I need to move.

  • By
Kombucha – nápoj plný vitamínů a chuti


V dnešní době se spousta lidí obrací ke zdravé výživě. Více se zajímají o to, co jí, pijí a co je pro ně prospěšné. Jednou z takových věcí, která je v poslední době velmi populární, je kombucha. Jedná se o fermentovaný nápoj, jež pochází z Asie. Jeho historie sahá tisíce let nazpět, ale popularitu po celém světě si získal až v posledních letech. Kombucha se vyrábí ze zeleného či černého sypaného čaje. Čaj musí být velmi kvalitní, protože jeho kvalita nejvíce ovlivní výslednou chuť. Ze sypaného čaje se připraví nápoj, do kterého se přidá cukr. Ten je důležitý kvůli následnému procesu fermentace. Čaj s cukrem se nechá vychladnout a poté se do něj přidá tzv. „scoby“.

kombucha

Jedná se o mateřskou houbu neboli zhuštěné kvasinky a bakterie. Během několika dní začne fermentace. Nádobu s nápojem a houbou je důležité držet v pokojové teplotě, ne v chladu. Cukr se promění na kyseliny, plyny a alkoholy, což má za následek, že se v nápoji vytvoří bublinky a získá kyselou chuť. Kombucha je velmi zdravý nápoj. Má spoustu zdravotních přínosů. Díky probiotikům podporuje zdraví střevní mikroflóry. To zlepší naše trávení a podporuje imunitní systém. Také snižuje riziko některých onemocnění.

kombucha

Kombucha pomáhá také při detoxikaci organismu, a dokonce může přispět k regulaci hladiny glykémie v krvi. Najdeme v ní také antioxidanty, které chrání tělo před poškozením volnými radikály. Pozor ovšem na to, pokud se vyhýbáte alkoholu. Kombucha díky fermentaci obsahuje malé množství alkoholu, i když se jedná o nepatrné množství. Vyhýbat by se jí měli také ženy a lidé s velmi slabým imunitním systémem. Kombuchu si můžete vyrobit i zakoupit v mnoha různých variantách. Vyrábí se z různých druhů černých i zelených čajů. Dochucuje se také různými bylinkami, kořením nebo ovocem. Tím se stává kombucha chutnější a zajímavější

  • By
Nová vodní dýmka


Kouříte nějaké cigarety? Já od té doby, co jsem přestala chodit s partnerem, tak jsem si řekla, že přestanu také kouřit. Řeknu vám, že jsem kouřila opravdu hodně. Neviděla jsem, jak přestat zkoušela jsem různé nikotinové náplasti a také nikotinové žvýkačky. Dokonce jsem zkoušela u psychologa nějaké šoky. Že prý ty šoky pomohou přestat kouřit. Samozřejmě, že se to nepodařilo. A taky jsem alespoň byla ráda, že já sama od sebe jsem kouření cigaret omezila. Omezila jsem to docela hodně. Kouřím v maximálně pět či šest cigaret denně. Oproti tomu dříve to byla celá krabička. Potom jsem také zkoušela vodní dýmku.

Zkoušeli jste také doutníky?

Zkoušeli jste kouřit vodní dýmku? Pokud byste chtěli také vodní dýmku, tak na webové stránce shisharuim.cz. A tam najdete různé kategorie a najdete tam také tabák do vodní dýmky. Tabák do vodní dýmky je opravdu různý. Záleží samozřejmě potom už jenom na vás, jaký typ tabáku do vodní dýmky si seženete? Budete chtít silný tabák do vodní dýmky. Nebo nějaký slabší tabák do vodní dýmky? Věděli jste, že asi také můžete koupit nějaké doplňky do vodní dýmky? Třeba nějakou krásnou stylovou tašku? Tašky na vodní dýmky také seženete na zmíněné webové stránce.

Sušení tabákových listů.

A pokud jste ještě nikdy nekouřili vodní dýmku, tak směle do toho. Samozřejmě, že vás vůbec nenudím. Nikoho nenutím kouřit cigarety ani vodní dýmku nebo doutník. Je to samozřejmě nezdravé. I když také občas kouřím vodní dýmku, a to hlavně na párty, tak musím uznat, že je to velice zábavné. Vždycky, když se u toho sejde opravdu spoustu přátel, tak mě to baví. Kdybych měla kouřit sama vodní dýmku, tak by mě to asi nebavilo. To je to samé jako s cigaretami. Já jednoznačně jsem takový typ člověka, že mě například bavit se anebo kouřit cigarety nebaví v jednom, takže vždycky u toho potřebuju mít nějaké kamarády a velikou partu.

  • By
Udělejte radost svému otci nebo dědovi modelem vozu Škoda 706 RT


Škoda 706 RT je nákladní automobil, který v socialistickém Československu navázal na svého předchůdce Škoda 706 a jeho popularita byla natolik mezi lidmi rozšířena, že když se řeklo „trambus“, každý si dokázal představit typickou hranatou kabinu s obdélníkovým vyústěním motorového chladiče uprostřed. V letech 1958 až 1985 bylo vyrobeno celkem více než sto padesát tisíc kusů těchto vozidel, které brázdily silnice republiky od Aše až k Michalovcům.

retro brýle

S tímto vozidlem se dokonce můžete potkat ve filmu „Jak vytrhnout velrybě stoličku“, řídí jej herec Petr Kostka a rozváží s ním v nerezové cisterně mléko.

Trambusy byly v naší zemi velice rozšířené a provázely veřejný život takřka na každém kroku. Kupříkladu označení vozu RT odpovídalo klasickému valníku nebo pouze kabině na podvozku, připravené pro různé varianty využití. Jako RTS se už označoval sklápěcí vůz a automobil pod značkou RTH byl kropicí vůz městských služeb. S vozem RTH se například představil Vladimír Menšík jako pracovník úklidu města, který v seriálu „Dnes v jednom domě“ soutěžil v oblíbené televizní soutěži „Deset stupňů ke zlaté“.

vůz Škoda 1000 MB

Vozidla RTHP byla vždy k vidění, pokud někde hořelo a hasiči s nimi vyjížděli do terénu, jakožto s hasičskou cisternou s tlakovou hadicí. A ve městech i v obcích jste pravidelně každý týden stěží přehlédli RTK, upravený na popelářské vozidlo, známé jako Bobr. Do výrobní řady ještě patří tahač RTTN, valník s plachtou RTC, nízkoložný valník RTD, SV jako sypač, RT AC-70 v podobě cisterny pro přepravu piva a legendární Škoda 706 RTD-S 1964 stěhovací vůz, který můžete zahlédnout ve filmu „Kulový blesk“. Tak co, který z modelů aut, z vozidel Škoda 706 RT vyberete svému otci či dědovi nebo strýci jako dárek k Vánocům? Každý z nich určitě potěší, protože je to jeden z nezapomenutelných symbolů jejich mládí.

  • By
Stěhování těžkých břemen


Když se v přepravní společnosti objeví žena a dostane za úkol přepravovat zákazníkům zboží zabalené v krabicích, vztahují se na ni předpisy, kdy ženy mohou přenášet břemena lehčí, než patnáct kilogramů. Na ženy se ohledy v tomto směru berou, ale na muže ne. Představte si, že bude jezdit s dodávkou střízlík, který se živí jako houslový virtuóz a momentálně si potřebuje na brigádě přivydělat, ale dostane hned první den bez absolutního tréninku za úkol přepravit krabici o hmotnosti 35 kg. I takové náklady se vozí, někdo si nechá poslat přes polovinu republiky třeba těžký zahradnický substrát, a když nemá auto, vyplatí se mu to i za cenu přepravného.

stěhování bytu

Houslový virtuóz se však může také stěhovat, a nejen virtuóz, třeba i lékař, botanik, knihovník nebo státní úředník či advokát, a toto zrovna nemusí být muži, co denně zvedají činky v posilovně a chodí pravidelně běhat do lesa. Mezi námi je mnoho mužů, s nimiž by si ve rvačce lehce poradila i žena, a od nichž nemůžete očekávat, že budou stěhovat těžká břemena.

stěhování břemen

Stěhování těžkých břemen odjakživa patřilo stěhovákům a nejste-li právě vy zrovna v kondici, můžete je pověřit stěhováním v Praze 8 všech těžších břemen, která by vám mohla způsobit nejen kýlu, ale i jiná vážná zranění.

Automatická pračka – na první pohled malá plechová krabice, zdánlivě lehká, ale většina praček váží víc, jak 50 kg. Když vám pračka vyklouzne z rukou a sjede po schodech, může vás, pokud jste dole, i zabít. Stěhování praček raději přenechejte stěhovákům.

Koberec – když nadzvednete v obýváku velký kusový koberec v jednom z rohů, zdá se vám lehoučký jako pápěří, ale když jej svinete do role, které měří na délku pět metrů, a v průměru má kolem půl metru, takový koberec může vážit téměř metrák, a i pro dva silné chlapy je to zabíračka. Koberce se navíc nesmí lámat, musí se nést v jedné rovině a při chůzi po schodišti se musí zvedat do výšky, takže je to opravdu něco pro silné a trénované chlapy.