• By
Nemovitosti a finance


Spousta peněz

Pro člověka s běžným platem je vlastní bydlení většinou nejdražší věcí, kterou si v životě koupí, a to si ještě musí vzít hypotéku a splácet ji klidně 30 let, protože než dáme dohromady několik milionů včetně úroků, tak to nějakou dobu skutečně trvá a když chceme mít bydlení třeba pro rodinu v blízké době, tak nezbyde nic jiného než si finance zapůjčit.

rodinný dům

Samozřejmě bychom měli mít vše promyšleno, protože budeme muset po sjednanou dobu skutečně muset řádně splácet každý měsíc. Ještě k tomu budeme muset platit všechny náklady za provoz bydlení, kam řadíme všechny energie a třeba opravy, přičemž když zakoupíme starší dům za nižší cenu, tak právě tyto náklady můžou být vyšší. Můžeme je snížit třeba stavebními úpravami, které budou zahrnovat zateplení, ovšem musíte se připravit na to, že budou zapotřebí další finanční prostředky, takže finální částka za nákup, opravy a provoz může být dost vysoká vzhledem k nízké pořizovací ceně.

svítící žárovka

Výroba elektřiny

Jestliže zůstaneme u rodinných domů, tak současné technologie umožňují vyrábět si pro svůj rodinný dům elektřinu pomocí vlastního systému. Nejvýhodnější bývá fotovoltaika. Můžeme si na zahradu umístit i menší větrnou turbínu, ovšem na většině místech se moc nevyplatí, protože u nás zase tolik nefouká. Kdežto míst s dlouhou dobou slunečního svitu je dost a během letních měsíců má Sluníčko dost velkou sílu. Navíc existují i panely, které dosahují slušného výkonu i za trochu horšího počasí.

Dostatečně výkonný systém pro danou nemovitost v teplých letních měsících produkuje přebytek energie, který se dá ukládat do baterie a dodavatelé také umožňují poslat přebytek do sítě a může jej okamžitě spotřebovat někdo, s kým máme domluvené podmínky, díky čemuž se zase zlepšuje návratnost naší investice. Také ji lze výrazně podpořit pomocí dotace fve Jestliže budou použity kvalitní součástky, tak třeba takové panely vydrží ještě dlouho po životnosti.

  • By
Stěhování těžkých břemen


Když se v přepravní společnosti objeví žena a dostane za úkol přepravovat zákazníkům zboží zabalené v krabicích, vztahují se na ni předpisy, kdy ženy mohou přenášet břemena lehčí, než patnáct kilogramů. Na ženy se ohledy v tomto směru berou, ale na muže ne. Představte si, že bude jezdit s dodávkou střízlík, který se živí jako houslový virtuóz a momentálně si potřebuje na brigádě přivydělat, ale dostane hned první den bez absolutního tréninku za úkol přepravit krabici o hmotnosti 35 kg. I takové náklady se vozí, někdo si nechá poslat přes polovinu republiky třeba těžký zahradnický substrát, a když nemá auto, vyplatí se mu to i za cenu přepravného.

stěhování bytu

Houslový virtuóz se však může také stěhovat, a nejen virtuóz, třeba i lékař, botanik, knihovník nebo státní úředník či advokát, a toto zrovna nemusí být muži, co denně zvedají činky v posilovně a chodí pravidelně běhat do lesa. Mezi námi je mnoho mužů, s nimiž by si ve rvačce lehce poradila i žena, a od nichž nemůžete očekávat, že budou stěhovat těžká břemena.

stěhování břemen

Stěhování těžkých břemen odjakživa patřilo stěhovákům a nejste-li právě vy zrovna v kondici, můžete je pověřit stěhováním v Praze 8 všech těžších břemen, která by vám mohla způsobit nejen kýlu, ale i jiná vážná zranění.

Automatická pračka – na první pohled malá plechová krabice, zdánlivě lehká, ale většina praček váží víc, jak 50 kg. Když vám pračka vyklouzne z rukou a sjede po schodech, může vás, pokud jste dole, i zabít. Stěhování praček raději přenechejte stěhovákům.

Koberec – když nadzvednete v obýváku velký kusový koberec v jednom z rohů, zdá se vám lehoučký jako pápěří, ale když jej svinete do role, které měří na délku pět metrů, a v průměru má kolem půl metru, takový koberec může vážit téměř metrák, a i pro dva silné chlapy je to zabíračka. Koberce se navíc nesmí lámat, musí se nést v jedné rovině a při chůzi po schodišti se musí zvedat do výšky, takže je to opravdu něco pro silné a trénované chlapy.

  • By
Bohatá úroda


Péče o rostliny

Jestliže chceme ze své zahrádky vytěžit maximum, tak je potřeba se o ni dobře starat a ona se nám odvděčí tím, že dosáhneme slušné úrody, přičemž při dobrém zpracování si jí budeme moci užívat ještě v zimě, kdy sice v obchodě řada zeleniny koupit lze, ovšem cena je o dost vyšší. Základem je mít vhodnou půdu a o ni se dobře starat.

polykarbonátový skleník

Po sklizni je dobré zasadit zelené hnojení, které následně zaoráme, a to zajistí dodání jisté části živin. Na jaře je potřeba půdu po zimě hezky rozmělnit třeba pomocí kultivátoru, protože když bude tvrdá jak kámen, tak rostlinky v ní moc dobře neporostou a nebude se do ní chtít ani vsakovat voda. Jakmile už rostliny porostou, tak po dešti je dobré prokypřit půdu a také vytrhat plevel, protože ten ubírá potřebné živiny, které je dobré také dodat pomocí vhodného hnojiva. Rostliny pravidelně kontrolujte a když se objeví plíseň či škůdci, tak je třeba rychle zakročit.

skleněný skleník

Pole vs skleník

Dobré je si o pěstované rostlině zjistit co nejvíce, abychom ji zajistili co nejlepší péči a podmínky, přičemž to se projeví na jejím celkovém stavu. Můžeme se setkat s tím, že rostlina je teplomilnější, ovšem teploty v naší oblasti pro ni nejsou úplně dostačující. Sice může ještě poměrně dobře růst, ovšem nestihnou nám dozrát plody, protože se začne blížit podzim. V takovém případě je vhodné pořídit si skleník a tento problém Vás již trápit nebude. Nejlepší skleník se pozná podle toho, že má odolnou a pevnou konstrukci, která po pár letech nezačne korodovat. Také se dá snadno složit dohromady, ale i přesto je spojení velmi odolné. Skleník můžete skládat sami, nebo si jej můžete nechat celý smontovat. Dopředu je nutné připravit základ skleníku a odborní montéři se už postarají o celou nadzemní stavbu. Společnost poskytuje i možnost renovace skleníků, takže když bude jednoho dne potřebovat dát zase do dobrého stavu, tak víte na koho se obrátit.

  • By
Jak spojit přírodu s plotem?


Proč právě beton nejde to i jinak bez velkých zásahů do přírody? Když si to tak vezmete beton, je materiál, který do přírody zrovna moc nepatří. Ovšem, když se vám líbí a chcete ho mít na svém pozemku proč ne, ale musí být i jako plot, abyste se úplně oddělili od ostatních? Někteří lid, právě proto staví velké betonové ploty, aby měli klid a nikdo jim nenarušoval jejich pohodu a klid. Je to prostředí domova, kde nechcete být rušeni a nechcete, aby na vás sousedi koukali, jak si jdete pro čerstvou zeleninu k obědu jen ve spodním prádel. Mohli by se pak o vás roznášet nehezké věci po vesnici a měli byste ještě ostudu.

betonové ploty cena s montáží

O to nikdo nestojí a můžete se divit, ale někteří lidé jsou opravdu hodně zvědaví a v hodně věcích se snaží podobat právě vám. Co si koupíte nového, to musí mít váš soused taky. Na začátku vám to přišlo vtipné, ale všeho moc škodí. Nemáte proti němu nic osobního, ale chcete mít své soukromí, které dosáhnete právě betonovým plotem, který za to bude stát. Když se pak prostředí kolem plotu upraví a vysázíte okrasné stromky, může vám ve finále beton pěkně zapadnout do vašeho obydlí, a nemusí být trnem v oku. Někdy není jiné východisko, a když jste ochotní toto pominout, budete mít pěkný plot, který bude vaší hradbou.

betonové ploty cena s montáží

Ve většině firem narazíte na to, že cena betonového plotu s montáží je již zahrnuta v konečných číslech a nemusíte zvlášť platit ještě za montáž, která je pro většinu lidí velmi důležitá. Proč si dělat práce sám, když tomu nerozumíte a můžete to nechat na někom jiném. Stavět takové betonové ploty a usazovat těžké betonové desky není zrovna jednoduchá práce. Tak je dobré se jí vyhnout. Ve finále je jedno, jestli máte plot betonový, laťkový s cihlovými pilíři nebo pletivový. Ani jeden není velkou výhrou pro přírodu, ale pozemek si musíte chránit a mít ho bez plotu, taky nejde. Hlavně, aby vyhovoval vám a vaším potřebám.

  • By
Bez peněz se žít nedá


Chudoba sice cti netratí, jak praví známá moudrost, ale to rozhodně neznamená, že jsou chudí lidé spokojeně žijícími lidmi. Oni se ve skutečnosti nemohou moc radovat ze života, a to proto, že jim chybí peníze. A kdo nemá dost peněz, jimiž by zajistil svoji existenci, nemůže si lebedit. Na toho čekají jenom nejrůznější útrapy.

Zkuste si jenom představit, jak se asi někomu takovému platí účty. Těžko, že? To bez peněz přece vůbec nejde. Za co si nakupuje věci denní potřeby nebo třeba i dražší záležitosti? Za nic. Nekupuje si to, když na to nemá.

dolary v ruce

Ale to neznamená, že solventní lidé nakupují a platí své účty a ti nesolventní jsou povinnosti platit zbaveni. Tak to nechodí. Platit musí všichni, kdo něco potřebují. A nikdo se jich neptá, kde na to vezmou peníze. To je jejich problém. Když lidé s finančními problémy zkusí získat bankovní půjčku, moc si nepomohou. Nebo si zřejmě vůbec nepolepší. V bance je totiž jejich povinností prokázat bonitu, a to je nad schopnosti těch, kdo mají malé příjmy stejně jako třeba záznamy v registrech dlužníků. Takže někdo takový neměl peníze, když přišel do banky, a vesměs je nemá ani tehdy, když banku opustil. Nevyhověli mu.

svazky dolarů

Ale nebankovní společnost je naštěstí jiná. To není banka. A proto se tady prověřováním žadatelů nijak extra nezatěžují. Stačí, když dá žadatel do zástavy nemovitost, kterou za vrácení půjčených peněz ručí, a je to vyřízené. Ve formě nebankovní americké hypotéky pak dostane právě ty peníze, které potřebuje. A to vcelku výhodně a tak, jak to potřebuje.

Od nebankovní společnosti si tedy lze odnést i skutečnou spoustu peněz. se kterými se pak dají přečkat i ty nejhorší časy nedostatku. Které by člověk trpící nedostatkem peněz jinak možná nezvládl a dostal by se až na úplné dno. Co samozřejmě nikdo soudný nechce. Protože u finanční tísně není věru o co stát.

  • By
Vyberte si novou linku


Kuchyňská linka je něco, co musí mít doma úplně každý. Bez ohledu na to jak kdo často vaří, musí mít doma kuchyni. Při zařizování bydlení si každý vybere linku, která se mu líbí, a která mu v danou chvíli bude vyhovovat. Ale život se mění, stejně jako se mění preference a potřeby. Proto během života může linka přestat majitelům vyhovovat. Pak je čas nechat si vyrobit novou. Jsou ale lidé, kterým se za novou linku na míru nechce utrácet, a tak si raději poskládají linku ze skříněk, které najdou někde v obchodě. To ale není šťastné řešení, protože linka na míru je daleko lepší volbou.

moderní linka

Můžete si totiž vybrat úplně celou linku podle toho, co potřebujete a chcete. Nemusíte dělat kompromisy. Limitovat vás bude jen místo, které pro linku máte. Linka na míru nemusí stát stovky tisíc, cena se odvíjí od velikosti, náročnosti, a také podle toho, co si všechno vyberete. Krásná moderní linka na míru může stát méně než si myslíte. Bez ohledu na to zda budete rekonstruovat nebo stavět dům od základů, budete potřebovat novou linku. A pokud nevíte kde si ji nechat vyrobit, zkuste použít konfigurátor kuchyně, který vám pomůže udělat si představu o tom, jak by mohla vaše linka vypadat.

moderní linka

Vyberte si co chcete
Linka na míru je skvělá v tom, že si můžete vybrat tvar linky, rozměry, barvy i úchyty. Je jen na vás jak bude konečná podoba linky vypadat, protože jste to vy, kdo o všem rozhoduje. K dispozici budete mít vzorníky, a to nejen na počítači, ale i v ruce. Můžete si prohlédnout jednotlivé povrchy, chytit si je do ruky, a díky tomu zjistíte, který povrch je pro vás vhodný. Je to ideální, protože pak nebudete nepříjemně překvapeni z toho, že linka nelze umýt kvůli špatnému povrchu.

Provedeme vás celým procesem výběru linky, nebojte se vybrat si linku na míru, je to nejlepší řešení při výběru nové linky.

  • By
Realizujte svůj sen o podlahovém topení


Jak často se vám zdají živé sny? Někteří lidé tvrdí, že zdají-li se vám živé sny, které se prolnou až do bdělého stavu, že se mnohdy skutečně vyplní, a slouží jako předtucha nějakého děje, co se bude odehrávat v budoucnu. Někomu se může zdát o novém autě, někomu na téma nového nábytku v obývacím pokoji a někdo si vysní svou dívku, kterou nakonec druhý den potká „náhodou“ v kavárně, a ten sen mu opravdu vyjde. Nereálné nejsou ani sny o podlahovém topení, stává se to lidem, co před usnutím studují odborné materiály, z nichž se dozví řadu věcí, zejména předností tohoto řešení. Pojďme si tu ty nejdůležitější vypíchnout, aby případně i vaše sny mohly proniknout až do bdělého stavu, kdy se rozhodnete, že se do toho pustíte také…

chodidla na koberci

Suchý systém – dříve (a některé firmy to provádí dodnes) se podlahové vytápění budovalo zaléváním topných trubek betonem. Vyžadovalo to stavební firmu s betonážním autem (mixem) a hlavně dostatečně pevné podloží, nejlépe v přízemních prostorách, protože hmotnost betonu není zanedbatelná, a realizovat tuto akci v podkroví s omezenou nosností podlahy je většinou nemožné. Dnes se na to jde jinak – chytře. Namísto betonu se na podlahu pokládají lehké, ale dostatečně pevné polystyrenové systémové desky s již zhotovenými drážkami, kam se jen lehce zasunou topné trubky, a základ topení máte hotový.

parkety na podlaze

Pak už jen stačí potrubí zapojit do rozdělovače, a ten připojit k topnému zdroji, například k plynovému kotli nebo ke krbové vložce s výměníkem. Rozdělovač vám zapojí instalatér, a ten také celý systém oživí a zkontroluje. Pokud bude vše v pořádku, systémové desky https://eshop.termtech.cz/izolace-pod-podlahove-topeni/systemove-desky.html zaklopíte cemento-vláknitými nebo sádro-vláknitými deskami, a na ně už jen položíte krycí podlahovou krytinu (koberec, palubky, plovoucí podlahu atp.)

Pak už nemusíte jen snít o tom, jak pozorujete sexy bosá chodidla vaší partnerky i v zimě, kdy se v bytě běžně chodí v teplých ponožkách – i tehdy se partnerka může pohybovat na podlaze bosá, protože podlaha je příjemně teplá (není rozpálená), a pro bosá chodidla je to skutečný balzám.

  • By
Kdo za nás uklidí společné prostory


Nemůžete se dohodnout ve vašem bytovém domě na pravidelném provádění úklidu společných prostor, a stále se tu objevuje někdo, kdo tamní situaci komplikuje? To nejste sami, protože je mnoho bytových domů, kde rozhodně netáhnou všichni za jeden provaz, a mnoho nájemníků se tu vozí na práci druhých lidí.

bytový dům

Rozpis úklidu společných prostor v bytových domech je poměrně častým úskalím společného soužití a nebýt toho, většina lidí, co tam žije, si nemá nač stěžovat. Pokud je správcem objektu někdo rozumný (a někdy to bývá dokonce externí společnost), spolubydlícím a spolumajitelům domu odpadají prakticky veškeré starosti, a každý z nich se pak může soustředit pouze na svůj vlastní život.

úklid v bytovém domě

Provádění správy domů externí firmou se mnohdy osvědčí natolik, že se lidé na domovní schůzi dohodnou a objednají si úklid společných prostor u úklidové firmy. Jestliže se osvědčí, ponechají to tak, a od té doby mají obyvatelé domu zcela po starostech. Vlastně už neřeší vůbec nic, pouze pravidelné platby do domovního fondu či platby nájemného, a účast na domovních schůzích, kde se zpravidla jen rekapitulují dosažené výsledky a hlavně úspěchy, a kde se potvrzuje to, co již dobře funguje, a není třeba nic měnit.

Úklid společných prostor externí úklidovou firmou obnáší kromě vytírání schodišť také úklid výtahové kabinky, péči o čistotu svítidel, vchodových dveří, vestibulu, chodeb a společných sklepních prostor, a jednou za čas i umývání oken. Úklidová firma provádí tyto úkony standardně dle rozpisu a je snadné dohlédnout na jejich provádění, respektive na jejich kvalitu. Profesionálové si však zpravidla kvalitu provedené práce hlídají, aby nepřicházeli o zákazníky, a aby si udrželi co nejlepší zákaznické reference. Na základě referencí se pak snadno získávají další zájemci o úklid, a tak se možná dočkáme, že se hlavně ve velkých městech úklidu bytových domů chopí profesionálové, a nikdo jiný.

  • By
Vestavěná skříň je nadčasová


Patříte mezi pamětníky, kteří pamatují první polovinu devadesátých let jako dospělí, mladí lidé, a umíte si ještě vybavit některé prodejce vestavěných skříní, kteří v té době s těmito výrobky u nás začínali vykračovat svými prvními podnikatelskými krůčky? S vestavěnými skříněmi jste se mohli potkat i v některých hobby marketech, například v Praze na Zličíně bylo možno objednávat různé typy vnitřního uspořádání vestaveb a k tomu vhodné modely posuvných dveří.

skříně na míru

Vestavěné skříně z Prahy tedy nepatří mezi naprostou technickou inovaci a jejich historie je již poměrně obsáhlá, ale i tyto technologie podléhají svému vývoji, a ten se týká jak toho, co je uvnitř, tak i toho vně. Dnes si můžete objednat i speciální drátěné programy pro odkládání spodního prádla a dalších drobných oděvů a některé skříně jsou vybavené vnitřním osvětlením a dalšími prvky, jako jsou zásuvné moduly a šuplíky či ramínkové tyče.

dívka u šatních skříní

Nejvíce vás ale zřejmě bude zajímat dekor posuvných dveří a životnost technologie samotného posuvu. Posuvné dveře jsou zkrátka srdcem každé skříně, obsluhujeme je den co den, posouváme jimi ze strany na stranu a také se na ně neustále díváme. Plocha vestavby na míru je zpravidla velká a pokrývá celou jednu stěnu místnosti v předsíni, v chodbě, pod schodištěm nebo v ložnici, a proto je tedy velmi důležité umět si vybrat dekor dveří, aby vás po pěti týdnech neomrzel a nechtěli jste dveře měnit za jiné.

Méně je někdy více – nejste-li si jisti, že vás za pár týdnů uspokojí pohled na BMW M5, na letící Airbus A 340, nebo na rozkrojené limetky na jídelním stole, vsaďte raději na jednobarevné řešení, nebo jen velmi jemný a nenápadný motiv. Výhodnější jsou skříně v pastelových světlých barvách, které neubírají v místnosti světlo a působí příjemně a vesele.

Osobní motivy – jste-li fandové do půvabných ženských křivek, můžete si nechat dveře potisknout fototapetou obličeje vaší přítelkyně v nadživotní velikosti, toto téma se mužům málokdy okouká.

  • By
Ne každý má peníze


Finanční situace jednotlivých lidí se často diametrálně liší. A zatímco někdo je na tom dobře, ne-li přímo skvěle, jinému se peněz skutečně citelně nedostává. A jak si jistě hravě domyslíte, nevedou ti, jimž scházejí peníze, nijak dokonalý život. Postrádají ledacos, někdy dokonce i to, co by jim rozhodně k životu scházet nemělo.

Ale co naděláme? Někdo si prostě málo vydělal, někdo byl zaskočen neplánovanými výdaji, to je různé. Ale ať už se člověk dostal do finančních nesnází jakkoliv, ocitl se v prekérní situaci, ze které se logicky zase musí dostat. A to často jedině s pomocí půjčky.

dolary ve vzduchu

Půjčit si může teoreticky každý z nás. Když splní podmínky, které si klade některý z poskytovatelů půjček, může se tímto způsobem dostat k penězům, jež mu chybí. Ale splnit takové podmínky bývá v mnoha případech problém. Kolik znáte třeba lidí, kteří mají hluboko do kapsy a současně si vydělávají spoustu peněz? Kolik znáte těch, kdo nemají na placení, ale doposud všechno platili tak spolehlivě, že se jim nedostal do registrů dlužníků ani jediný negativní záznam? Moc jich není, že? A právě to požadují u svých půjček naše banky.

Takže lidé s finančními problémy nemohou doufat, že jim banky pomohou. A tudíž přicházejí ke slovu alternativní nabídky. Například hypotéka pro dlužníky od nebankovní společnosti. Tady se totiž to, co je pro banky typické, nevyžaduje. Tady je třeba ručit nemovitostí.

cizí peníze

A to znamená, že se mohou majitelé nemovitostí ucházet o nebankovní hypotéku bez obav. Protože tady se jim nevysmějí a neodmítnou je. Tady jim určitě vyhoví. A s penězi z takové hypotéky, poskytnutými na dost dlouhou dobu v dostatečně velké výši, se dají udělat s rozpočtem kohokoliv z nás i učiněné divy.

Ovšem navzdory přednostem nebankovních hypoték nesmíme zapomínat na jedno. A to je splácení. Kdyby si tu někdo peníze půjčil, ale nevracel by je, přišel by právě o onu zastavenou nemovitost.