Ložnice pro vaše pohodlí


Pokud si vaši ložnici navrhnete správně, přispěje to k vašemu lepšímu odpočinku, spánku, relaxaci a zlepšíte tím celkově svou kvalitu života. Jak si ale takovou ložnici navrhnout a uspořádat? Jestli si sami nejste příliš jistí, co chcete, a jak by tvorba ložnice ve vaší režii dopadla, je dobré využít služeb návrhů bytových interiérů https://bydesign.cz/. Návrháři interiérů vám mohou pomoci navrhnout vaši ložnici tak, jak chcete a doladit detaily k dokonalosti.

Jak tedy ale obecně vytvořit tu nejlepší ložnici?

ložnice

Správné upořádání

Uspořádání ložnice je klíčové pro její atmosféru i funkčnost. Postel by měla být ideálně umístěna tak, abyste viděli na dveře, ale zároveň nebyli přímo naproti nim. Tím docítíte pocitu jistoty a bezpečí. Nábytek jako skříně, zrcadla a noční stolky by měli být umístěny tak, aby byly snadno přístupné.

Barvy

Barvy velmi ovlivňují to, jak na vás bude ve finále ložnice působit. Ideální je jako základ zvolit apletu neutrálních barev ve světlých odstínech. Oživit je můžete tmavými prvky, ale základ by měl být světlý. Světlé barvy vytváří více uklidňující a relaxační prostor. Navíc, tmavé barvy prostor opticky zmenšují, což nechcete.

Osvětlení

Osvětlení by mělo být v ložnici hned několikeré. Určitě by tu měl být lustr, který dostatečně osvítí celý prostor. Lampičky u nočního stolku by měly být také samozřejmostí. Přidat můžete i stojací lampu, nebo bodové osvětlení kolem zrcadla. Nezapomeňte také na zatemňovací žaluzie, které udrží prostor ložnice v naprosté tmě v době, kdy se oddáváte spánku.

ložnice

Správný nábytek

Neméně důležitý je výběr správného nábytku. Jednou z nejdůležitějších věcí je postel. Měla by být kvalitní, s kvalitní matrací, která podporuje zdravý spánek. Nábytek ideálně slaďte do jednoho tónu dřeva, aby byl prostor estetičtější. Kromě postele, nočních stolků a skříně můžete do ložnice umístit také psací stůl, další úložné prostory nebo třeba knihovnu.