Správné nabíjení telefonu


V dnešní době má telefon nejspíš každý, a kdo může ten si vybere chytrý telefon. To že nám moderní telefony umožňují spoustu nových věcí a můžeme je využívat jinak než jen na telefonování a psaní zpráv, je bohužel vykoupeno tím, že nabité telefony vydrží mnohem kratší dobu než ty staré, které jsme používali před 20 lety. Tenkrát baterie vydržela i více než týden, u některých modelů dokonce i měsíc. Jenže je potřeba si uvědomit, že tyto telefony v podstatě nic neuměly, a tak je člověk ani pořádně nepoužíval. V současné době na trhu najdete chytré telefony od několika výrobců, a mezi nimi v popularitě vede Apple.

bezdrátová nabíječka

Jeho telefony se prodávají už více než 10 let, a za tu dobu uvedl na trh mnoho modelů. Všechny mají ale společnou jednu věc – nedostanete se dovnitř jinak než návštěvou autorizovaného servisu. Pokud vám tedy přestane baterie sloužit, je potřeba zajít do servisu a nechat si ji vyměnit, což je otázka několika tisíc Kč. Je to právě používání telefonu a hlavně nabíjení, co rapidně snižuje kapacitu, a tedy i životnost baterie. Baterie by se měla udržovat nabitá mezi 20 a 80 %, což ale většina lidí nedodržuje. Nejspíš se najde minimum lidí, kteří baterii nenechávají klesnout pod 20 % a nenabíjí jí na 100 %.

telefon iphone

Paradoxně ale toto chování baterii škodí nejvíce. Dalším problémem je také používání neoriginálního nabíjecího příslušenství. Apple samozřejmě prodává svoje originální nabíječky, které nabíjí rychle a u kterých máte jistotu, že například nezačnou hořet, ale mnoho lidí si kupuje neoriginální příslušenství odněkud z Číny, kde rozhodně nemáte zaručenou bezpečnost používání. Většina lidí stále používá klasickou nabíječku, která má ale krátký kabel, jehož koncovka je vystavena velké zátěži. Pokud je i vaše nabíječka poškozená, rozhodně ji nepoužívejte. Ideální náhradou za klasickou nabíječku může být bezdrátová nabíječka na iPhone.